AHFSZ Bizalmi belépés

A funkció csak AHFSZ bizalmi tagok számára elérhető! Ha nem rendelkezel még felhasználóval vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!
Jelentkezz be!
AHFSZ Bizalmi belépés

Tsz:
Jelszó:
 

Idő: | Dátum: 2024.07.19 - Péntek | Emília
Győr
22°
Csatlakozz hozzánk te is!
Egység és szolidaritás! Ez kell egy jól működő érdekvédelmi csapat, szervezet működéséhez! Azt már tudjuk, hogy a tömegekkel nagy dolgokat lehet elérni és kiharcolni, valamint a szolidaritással egymáson segíteni. Amennyiben audis vagy gyere és legyél te is ennek a csapatnak a tagja!
 
Adatkezelési Tájékoztató
Az Audi Hungária Független Szakszervezet Adatkezelési Tájékoztatója.
 
Gyakran Ismételt Kérdések


A Gyakran Ismételt Kérdések almenüt azért hoztuk létre, hogy segítséget nyújtsunk nektek a hétköznapok során felmerült kérdések megválaszolásában. Összegyűjtöttük a leginkább éríntett témákat. A feltett kérdésre a választ a kérdésre kattintva olvashatjátok el, visszazárásához kattintsatok ismételten. Javaslataitokat a témakört illetően örömmel vesszük. Forduljatok hozzánk bizalommal, akár azonnali e-mail küldés formájában amit az oldal jobb oldalán érhettek el!

Mennyi lehet a heti maximum munkaidő?
A Munka törvénykönyve szerint a munkavállaló heti munkaideje legfeljebb negyvennyolc óra lehet, amibe a rendkívüli munkaidő tartamát be kell számítani! Munkaidőkeret vagy elszámolási időszak (egyenlőtlen munkaidő-beosztás) alkalmazása esetén a heti munkaidő tartamát átlagban kell figyelembe venni, ami így sokkal több is lehet, mint 48 óra, akár 72 órát is dolgoztathat egy munkáltató!

Mennyi lehet a heti maximum munkaidő az Audiban?
Az Audi Kollektív szerződése szerint 7 egymást követő napon a munkavégzés nem haladhatja meg az 56 órát! Az 56 órába a rendkívüli munkaidő is beleszámít. Ez alól kivétel, ha a munkarendből fakadólag haladja meg a munkaidő az 56 órát!Természetesen ez esetben is a munkáltatónak figyelnie kell, hogy a munkaidő az elszámolási időszak átlagában ne legyen több, mint 48 óra a rendkívüli munkaidővel együtt!

Mennyivel korábban kell megtudnom a munkaidő beosztás változást elszámolási időszak esetén?
Amennyiben elszámolási időszakon belül történik a munkaidő beosztás változás (elrendelés v. lemondás), akkor a munkavégzés megkezdése előtt 88 órával, írásban. Kollektív szerződés szabály!

Mennyivel korábban kell megtudnom az elrendelt rendkívüli munkavégzés (túlóra) időpontját?
A rendkívüli munkavégzést (túlórát) a munka megkezdése előtt 40 órával kell írásban elrendelni. Kollektív szerződés szabály!

A Munkatárs szabadságát időben (15 nappal korábban) jelezte. A szabadság távollétekkel érintett időszak alatt az irányadó munkarend szerinti pihenőnapjára a mindenkor érvényes Kollektív Szerződésben előírt elrendelési határidő betartása mellett a munkáltató munkavégzést rendel el. Az így elrendelt napra szabadságot érvényesít a munkáltató, vagy az eredeti beosztásnak megfelelő pihenőnapot veszi figyelembe?
A munkáltató itt a méltányosság elvének megfelelően az eredeti munkaidő beosztást, tehát a pihenőnapot veszi figyelembe.

Lojalitás bónusz jár azon kollégáknak, akik tartós távollévők, GYES-ről visszatértek? (Visszatéréskor megkapják visszamenőleg?)
A bérmegállapodás idevonatkozó pontja (11.pont): "A lojalitás bónusz havi fix összegű kifizetés minden olyan hónapra, amelyben a munkatárs legalább 1 munkanapon munkabérben részesül. (A munkatárs nem jogosult lojalitás bónusz kifizetésre többek között: tartós távollét, teljes havi betegség, GYED, GYES, teljes havi fizetés néküli szabadság stb. hónapjában.)"A tartós távollét ideje beleszámít a lojalitási idejébe, azonban ezen időszak alatt nincs bónuszkifizetés, csak akkortól, amikor a munkatársnak van már ténylegesen kifizetett bére.

Munkavállaló által kezdeményezett felmondás esetén az elszámolási időszakban megkeletkezett "-" órákat vissza kell fizetni a munkáltató részére?
Ezzel kapcsolatban jelenleg is munkaügyi per folyik, tehát teljesen biztosat csak a jogerős ítélet kihírdetését követően lehet mondani. Az AHFSZ véleménye szerint nem, mert a Kollektív szerződés tartalmazza az egyenlő bérezés elvét.
Amennyiben valakitől ennek ellenére le kívánják vonni, akkor keresse fel valamelyik szakszervezeti irodát (G1, G70) és tájékoztatást kap a további teendőkről!Azonnali E-mail küldés
Küldj nekünk üzenetet és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Név
Törzsszám
E-mail
Telefon
Üzenet
Biztonsági kérdés:
Írd le kisbetűvel mennyi 3 x 7
Válasz
 
Kezdőlap | Magunkról | Kedvezmények | Igénylések | Dokumentumok | Galéria | GYIK | Elérhetőség
Audi Hungária Független Szakszervezet - www.ahfsz.hu - 06 96 661-592 - Minden jog fenntartva! © 2024
AHFSZ Mobil nézet
Elérhető minden platformon!